Jak nie przepłacać na codziennych zakupach spożywczych?

Pytania i odpowiedzi dotyczące funkcjonalności serwisu

Jak nie przepłacać na codziennych zakupach spożywczych?

Postprzez Alexx » 17 lip 2025, o 15:29

Zastanawiam się, jak ludzie ogarniają te wszystkie promocje – tu 20%, tam 30%, ale tylko w konkretnych dniach albo przy aplikacji. Próbuję jakoś ogarnąć domowy budżet, ale ciężko nadążyć, szczególnie przy zakupach spożywczych. Macie jakiś sposób, żeby to miało ręce i nogi?
Alexx

Re: Jak nie przepłacać na codziennych zakupach spożywczych?

Postprzez Vikkii » 21 lip 2025, o 16:07

Wiem, o czym mówisz – też miałem dość ciągłego śledzenia miliona źródeł i przypadkowych okazji. U mnie sprawdza się jedna konkretna rzecz: zaglądam regularnie do Lidl gazetka , bo tam masz całościowy przegląd tygodniowych promocji i to naprawdę ratuje sytuację. Można zaplanować większe zakupy, sprawdzić, co się opłaca i nie ładować do koszyka rzeczy tylko „na wszelki wypadek”. Do tego mają często tematyczne akcje – azjatycki tydzień, wege, grill – i da się dzięki temu trochę urozmaicić codzienną kuchnię bez wydawania fortuny. Warto też robić listę zakupów pod kątem tego, co akurat jest w promocji.
Vikkii

Re: Jak nie przepłacać na codziennych zakupach spożywczych?

Postprzez Ann55 » 21 lip 2025, o 16:32

Oszczędzanie na codziennych wydatkach zaczyna się od dobrego planowania. Wystarczy kilka minut tygodniowo, by znaleźć najlepsze okazje i uniknąć niepotrzebnych kosztów.
Ann55

Powrót do Pomoc