Fabuła w grach... jakie typy preferujecie?

Podziel się swoją opinią na temat gier

Fabuła w grach... jakie typy preferujecie?

Postprzez cycunio » 19 lis 2011, o 15:19

Ciekawi mnie, jakie typy fabuły zawartej w grach preferujecie? Do założenia tego tematu skłoniło mnie obcowanie z kilkoma topowymi tytułami tej jesieni ( gearsy, rage, uncharted) czy jest dla Was ważne, aby poczynania naszego "protagonisty" były uzasadnione jakąś opowieścią, czy może wręcz przeciwnie...liczy się dla Was wyłącznie czysty gameplay? zapraszam do dyskusji:)
cycunio

Re: Fabuła w grach... jakie typy preferujecie?

Postprzez kgolebiowski » 20 lis 2011, o 11:18

Ja niestety nie mam wiele czasu do grania. Do tego mój sprzęt nie nadaje się do nowości (a właściwie do gier wydanych po 2000r ;-).
Kiedyś grywałem dużo w RPGi i przygodówki i tam fabuła była podstawą. Fallout, Balgurs Gate, Teenagent, Black Dahlia ... to były czasy ...
kgolebiowski

Postprzez cycunio » 20 lis 2011, o 20:46

Ja właśnie zagrywam sie w Fallout New Vegas...całkiem przyjemnRPG...i do tego wciągający...no i od zawsze powtarzam, że pecety są do pracy...do gier konsole:) więc jeśli masz chec odświerzyc znajomośc z Falloutowym światem zachęcam do zdobycia konsoli...tym bardziej, że już można zdobyc takową w przystępnej cenie:) a czas...zawsze mozna troche wygospodarowac:p polecam:)
cycunio

Postprzez resister » 1 maja 2026, o 00:47

Od jakiegoś czasu szukałem solidnego miejsca do rozgrywki, gdzie mógłbym poczuć ten sam dreszczyk emocji, co podczas dobrych gier akcji. Przeglądałem różne fora i czytałem opinie graczy, aż w końcu kilku znajomych poleciło mi sprawdzenie konkretnej platformy. Sam przez długi czas wahałem się, czy warto, ale po kilku sesjach muszę przyznać, że trafiłem na naprawdę fajny system. Najbardziej zaskoczyło mnie, jak dobrze poprowadzona jest tam kwestia odpowiedzialnej gry, co nie zawsze jest oczywiste. W jednym z artykułów natknąłem się na szczegółowe omówienie mechanizmów i wtedy zdecydowałem się bliżej przyjrzeć z aplikacją 888starz pl. Od tego momentu moje podejście trochę się zmieniło – doceniam, gdy stronę prowadzą przejrzyście, z jasnymi zasadami i szybkimi wypłatami. Wiadomo, nie ma ideałów, ale jak na razie brakuje mi większych powodów do narzekań. Co ciekawe, nawet mój kumpel, który zwykle unika takich rozwiązań, ostatnio pytał mnie o szczegóły, bo słyszał od swojego brata, że obsługa klienta działa sprawnie. Myślę, że warto samemu sprawdzić, zamiast wierzyć w każde ostrzeżenie w sieci – oczywiście z głową i umiarem. A wy macie jakieś swoje sprawdzone sposoby na znalezienie godnej zaufania strony?
resister

Powrót do Dyskusje o grach